Poziționarea corectă a trambulinei
Înainte de a monta o trambulină în curte, este bine să alegeți o zonă în care există cel mai mic risc de accidente în timpul utilizării. Prin urmare, se recomandă ca trambulina să fie amplasată pe o suprafață plană și cu iarbă, fără pietricele sau pietre. Este foarte important ca aparatul să nu fie amplasat pe beton, asfalt sau pe o bază din lemn. În plus, este recomandabil să găsiți un loc pentru trambulină unde nu există copaci, tufișuri, garduri, clădiri etc. pe o rază de cel puțin 3 metri, pentru a evita posibilele daune în cazul în care trambulina se răstoarnă accidental.
Fixarea
Din nefericire, alegerea mediului potrivit nu este în sine suficientă pentru a garanta că o trambulină este complet sigură pentru utilizare, deoarece, în ciuda solului plat și a picioarelor robuste, aceasta este expusă în continuare la vânturi puternice și la riscul de răsturnare în cazul unei utilizări intense. Pentru a preveni acest lucru, ar trebui să se utilizeze o ancoră pentru trambulină. Din fericire, acestea sunt disponibile într-o gamă largă de modele, permițând proprietarilor de trambuline să aleagă cel mai potrivit dispozitiv pentru nevoile lor.
În principiu, există două grupuri principale de ancore pentru trambuline. Una este așa-numitul bolț de sol, care folosește o clemă pentru a fixa partea inferioară a piciorului trambulinei la sol (figura 1). Dezavantajul acestui dispozitiv este că poate fi folosit doar pentru trambuline cu picioare cu șuruburi, deoarece există riscul ca picioarele să se desprindă de cadru atunci când se folosește această metodă de fixare pentru trambuline asamblate prin tehnica de alunecare.
O altă categorie mare de ancore pentru trambuline sunt ancorele (figura 2). Pe piață sunt disponibile mai multe tipuri, dintre care versiunile cu filet și cu bandă de tensiune sunt cele mai bune, deoarece sunt ideale pentru toate tipurile de trambuline. Datorită benzii de tensionare, acest dispozitiv fixează nu numai picioarele trambulinei la sol, ci și cadrul (figura 3) și împiedică picioarele trambulinelor care nu sunt asamblate cu un șurub să alunece din loc. Ancora cu capăt filetat menține ancora stabilă în sol. Există, de asemenea, o versiune mai simplă a tipului în cauză, cârligul detașabil (figura 4). Cu toate acestea, această versiune, ca și șurubul pentru sol, fixează doar partea inferioară a piciorului trambulinei, dar nu include o clemă și capătul nu este filetat, deci nu asigură o ancorare bună a trambulinei și nu este recomandată în ciuda prețului său prietenos pentru portofel. Revenind la ancorele de ancorare, merită subliniat faptul că cureaua de tensionare care vine cu dispozitivul este disponibilă atât în varianta cu cataramă din plastic, cât și în cea cu cataramă metalică. Firește, cea din urmă versiune este mult mai durabilă.
Ce ancoră de trambulină ar trebui să alegeți?
Dintre cele două tipuri de ancore pe care le-am prezentat, ancora filetată cu curea de tensionare este o alegere excelentă pentru toți proprietarii de trambuline datorită utilizării sale universale, deoarece este potrivită pentru toate tipurile de trambuline (în aer liber!). Concluzia este că, indiferent de metoda de ancorare pe care o alegeți, folosiți întotdeauna un dispozitiv de ancorare pentru trambulina dumneavoastră, deoarece prevenirea accidentelor și evitarea daunelor și rănilor este mai importantă ca niciodată!